Η Λευκάδα είναι ένας από του πιο δημοφιλής προορισμούς στην Ελλάδα και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Η Λευκάδα βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος και διαθέτει ορεινή μορφολογία, εκτεταμένες παραλίες, κατάφυτοι λόφοι, επιβλητικά βουνά και φιλόξενοι κάτοικοι καθιστούν αυτό το νησί ένα ιδανικό θέρετρο για τις διακοπές σας. Για εκείνους που δεν την έχουν επισκεφτεί, η Λευκάδα είναι περισσότερο γνωστή για το ότι αποτελεί το ένα απ’ τα δυο ελληνικά νησιά (το άλλο είναι η Εύβοια), στα οποία η πρόσβαση γίνεται οδικώς και φυσικά για τις εκπληκτικές τις παραλίες, που θεωρούνται από τις ομορφότερες στη χώρα.

Μια μοναδική ιδιαιτερότητα η οποία χαρακτηρίζει την πόλη της Λευκάδας, την πρωτεύουσα του νησιού, είναι το τεχνητό κανάλι που τη χωρίζει από την Ηπειρωτική Ελλάδα και οι δύο γέφυρες που τη συνδέουν, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση προς και από αυτό το διάσημο θέρετρο. Σε αυτή την όμορφη πόλη θα βρείτε ορισμένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού όπως τα ερείπια της αρχαίας Λευκάδας, το εντυπωσιακό κάστρο δίπλα στο τεχνητό κανάλι αλλά και το περίφημο Μποσκέτο, το πάρκο με τη συλλογή από προτομές διάσημων ποιητών και άλλων καλλιτεχνών της Λευκάδας. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τα παλαιά σπίτια, το αρχαιολογικό μουσείο, το λαογραφικό μουσείο, τη δημοτική και τη Χαραμόγλειος βιβλιοθήκη αλλά και το μουσείο με τους φωνογράφους.

Το χωριό της Βασιλικής

Στο νότιο μέρος του νησιού, βρίσκεται το χωριό Βασιλική, με τα πολλά τρεχούμενα νερά και την έντονη νυχτερινή ζωή. Συνδέεται με πλοίο με την πανέμορφη παραλία Πόρτο Κατσίκι, την παραλία Αγιοφύλλι, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ο όρμος της Βασιλικής είναι διεθνώς γνωστός για τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και τους ανέμους του και είναι πολύ δημοφιλής στους φανατικούς windsurfers.

Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε σε παραθεριστικό θέρετρο και η μεγάλη παραλία με βότσαλα και άλλες μικρότερες προσελκύουν πολλούς επισκέπτες, ιδίως λάτρεις της ιστιοσανίδας, γιατί η περιοχή παρέχει ιδανικές συνθήκες για αυτό το άθλημα χάρη στον αέρα που φυσά καθημερινά.

Θα βρείτε λέσχες ιστιοσανίδες και καταστήματα ενοικίασης. Επίσης, ενοικιάζονται ιστιοπλοϊκά και καταμαράν. Στην περιοχή θα βρείτε ποικίλα καταλύματα, κάμπινγκ, ταβέρνες, καταστήματα, καφενεία και μπαρ. 

 

Μερικές απο τις καλύτερες παραλίες του νησιού για να επισκεφθείτε...

Οι παραλίες και οι θάλασσες της Λευκάδας, διακρίνονται συνεχώς στις λίστες με τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας και του κόσμου. Το νησί αποτελείται από χερσονήσους, ακρωτήρια, εντυπωσιακές ακτές, και όρμους που δημιουργούν μικρά εντυπωσιακά φιόρδ.

 

Αγιοφύλλι

Μια πανέμορφη και καταγάλανη παραλία κρυμμένη απο το ανθρώπινο μάτι βρίσκεται σε έναν κολπίσκο λίγο ποιό έξω απο το χωριό της βασιλικής. Η πρόσβαση γίνεται μέσω τοπικών καικιών ή με τα πόδια μέσω ενός μονοπατιού 3 χλμ.

 

Άγιος Ιωάννης

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι μία από τις πιο κοντινές παραλίες στην πόλη της Λευκάδας. Απέχει μόλις 3 χλμ μακριά από το κέντρο της Λευκάδας και είναι μία από τις πιο ωραίες παραλίες στο νησί.

 

Αμμόγλωσσα

 

Η παραλία της Αμμόγλωσσας προσφέρει στους επισκέπτες της βαθιά καταγάλανα νερά και χρυσή αμμουδιά. Προτείνεται για μια καθημερινή εκδρομή και η παραλία γίνεται αντιληπτή κατά την είσοδο σας στην Λευκάδα.

 

Γιαλός

Η παραλία στον Γιαλό προσφέρει στους επισκέπτες της κρυστάλλινα νερά και εντυπωσιακά τοπία...

 

Εγκρεμνοί

Η παραλία στους Εγκρεμνούς είναι πραγματικά εντυπωσιακή και τεράστια σε έκταση. Οι Εγκρεμνοί βρίσκονται 30 χλμ μακριά από το κέντρο της Λευκάδας. Η μεγάλη και αμμώδης παραλία περικυκλώνεται από εντυπωσιακές πλαγιές. Το τοπίο είναι μαγευτικό και προσεγγίζεται κατεβαίνοντας 250 σκαλοπάτια.

 

Κάθισμα

Η παραλία Κάθισμα βρίσκεται 14 χλμ ανατολικά από την πρωτεύουσα της Λευκάδας. Είναι μεγάλη σε έκταση με νερά γαλαζοπράσινα και με λευκή άμμο.Η παραλία είναι κάθε χρόνο ο κλασικός προορισμός των νέων ηλικιών. Χρειάζεται προσοχή γιατί τα νερά της βαθαίνουν απότομα.

 

Πόρος

Ο Πόρος είναι μία πανέμορφη παραλία με πολλά βότσαλα ,κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά. Είναι πολύ ήσυχα και γαλήνια.

 

Πόρτο Κατσίκι

Η παραλία του Πόρτο Κατσίκι βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού της Λευκάδας. Είναι μια μαγευτική παραλία που προσεγγίζεται κατεβαίνοντας 347 σκαλοπάτια, στην πλαγιά του βουνού.